Bucataria traditionala luxemburgheza a fost influentata de-a lungul timpului de bucataria franceza si germana, iar in ultima perioada, in aceasta zona au inceput sa patrunda si influente italiene sau spaniole ti portugheze. Practic, bucataria luxemburgheza a preluat ceea ce a fost mai bun din fiecare cultura.
Mancarurile traditionale luxemburgheze sunt reprezentate de preparatele din carne de porc afumata, servita cu fasole sau varza acra, de faimosul jambon afumat, de preparatele din pastrav, stiuca, langusta, pregatite intr-un mod unic, dar si de delicioasele dulciuri preparate cu lichioruri locale.
In ultima jumatate a secolului trecut, in Luxemburg s-a dezvoltat o adevarata industrie a ciocolatei si inghetatei. Majoritatea produselor de cofetarie din aceasta zona au la baza fructe, zahar, ciocolata si nuci. Aceste ingrediente sunt folosite pentru prepararea produselor traditionale Knippercher, marrons glacés, a martipanului, dar si a nugalei.
Din bucataria luxemburgeza sunt inregistrate ca si marca nationala o serie de produse, printre care: untul, mierea, carnea de porc afumata, vinul, vinul spumos, dar si brandy-ul.