Tari Despre Olanda

Olanda

Publicat la: 2012-01-25

Olanda este o monarhie constitutionala, stat membru fondator al Beneluxului si al Uniunii Europene, situat in nord-vestul Europei in vecinatatea Marii Nordului, Belgiei si Germaniei, incluzand alaturi de Regatul tarilor de Jos si cateva colonii.

Numele colocvial de Olanda, sub care mai sunt cunoscute tarile de Jos, acopera insa doar o parte din teritoriul tarii, anume provinciile Olanda de Nord si Olanda de Sud. Locuitorii tarilor de Jos sunt numiti in engleza Dutch, nume derivat de la aceeasi radacina ca germana deutsch, adica "germani". Limba neerlandeza este forma literara a germanei plate, limba vorbita ca dialect in nordul Germaniei.

Un sfert din teritoriul tarilor de Jos se afla sub nivelul marii cu altitudine medie, statul avand cea mai joasa altitudine din lume. De asemenea este una dintre tarile cele mai dens populate din lume. Este cunoscuta pentru digurile, morile si lalelele sale, dar si pentru toleranta sa pe plan social. Este membra NATO si UE. Pe teritoriul sau se afla sediul Curtii Penale Internationale

Capitala tarilor de Jos este Amsterdam. Amsterdam este capitala oficiala conform Constitu?iei. La Haga (neerlandeza Den Haag, sau oficial Gravenhage) se afla sediul guvernului, resedinta regala, precum si cea mai mare parte a ambasadelor.

Harta Olanda GPS - Longitudine: 5.292736, Latitudine: 52.208084

Datele GPS sunt afisate automat. In unele cazuri, este posibil ca acestea sa nu corespunda cu locatia exacta si ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne