Mancare specifica Barcelona
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Barcelona nu trebuie evitata sub nicio forma!Mancarea catalana se axeaza pe diferite feluri, preparate din carne de porc. Nu lipsesc nici carnea de pui, mielul, rata, vita sau vanatul. Carnea este servita de cele mai multe ori impreuna cu fructe, de exemplu pui cu pere (poliastre amb pera) sau iepure cu prune uscate (conill amb prune).
Bucataria catalana este unica in Spania prin felurile ei de mancare in care pestele este combinat cu carnea: exoticul calmar cu chiftelute (sepia amb mondoguilles) si mare si cer (mar i cel) – o combinatie de sosuri, carne de iepure, creveti si peste.
Se consuma mult si fructele de mare, de la sardine la gratar, la tocanita cu fructe de mare - numita sarsuelato.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la