Obiective turistice Budapesta, atractii de vizitat in Budapesta, Ungaria
  Orase Obiective turistice Budapesta, Ungaria

Obiective turistice Budapesta

, Ungaria
Publicat la:
Asezata pe malurile Dunarii, capitala Ungariei isi incanta turistii cu bogatia si varietatea peisajelor sale.

Budapesta este considerata una dintre cele mai sclipitoare perle din siragul de orase asezate de-a lungul Dunarii; multi o numesc sora mai mica a Vienei, cu care intr-adevar are un grad de "rudenie", nu numai geografic: indelungata apartenenta a Ungariei la Imperiul Austro-Ungar a inzestrat capitala tarii cu monumente si cladiri in stilul vienez.

O mare parte din farmecul orasului este datorat Dunarii, care strabate Budapesta de la nord la sud.

Nu trebuie omis, insa, nici relieful, atat de diferit de-a lungul malurilor: coline abrupte pe partea dreapta (pecare localnicii le numesc dealuri), campie sau ses pe malul stang.

In trecerea lor prin Budapesta, apele Dunarii scalda coastele inverzite ale insulelor Csepel, Margaretasi Obuda, locuri traditionale de recreere ale locuitorilor din Budapesta. Pe insula Obuda are loc in fiecare an celebrul festival Sziget.

Fluviul este navigabil: pe sub podurile Budapestei trec necontenit ambarcatiuni de toate felurile, de la slepuri la vaporase de agrement, salupe si chiar la barci cu panze.

O plimbare cu vaporasul pe Dunare dezvaluie minunate si nebanuite privelisti citadine. Este recomandata si-o croaziera pe Dunare pana la Viena.

La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, podurile care legau cele doua parti ale Budapestei au fost distruse de armata germana in timpul retragerii, dar au fost reconstruite si fac si astazi obiectul mandriei locuitorilor.
Bilete de avion spre Budapesta:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Asigurare de calatorie in Budapesta:
Vacante sigure la un pret excelent Click aici!
Cauta cazare in Budapesta:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Budapesta:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
 

Harta obiective turistice Budapesta - Long: 19.040571, Lat: 47.498486

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Budapesta, atractii turistice Budapesta, de vizitat in Budapesta, obiective Budapesta, atractii Budapesta, turism Budapesta.