Peninsula Marfa din Coastele insulei Malta, obiectiv turistic Coastele insulei Malta.

Peninsula Marfa

Obiectiv turistic Coastele insulei Malta

Marfa (cuvant care inseamna loc de abordare) este o mare peninsula in forma literei T; din varful ei, de la Marfa Point sau Cirkewwa, pleaca liniile de feribot catre Gozo si Comino.

Pe tarmurile nordice sunt golfulete frumoase, printre care golful Paradis spre vest si Ramla, Armier si Turnul Alb spre est; fie ca sunt stancoase sau au fundul apei nisipos, sunt un paradis al inotatorilor si al iubitorilor de scufundari.

Intreaga coasta de nord e dominata de sirul de dealuri Marfa Ridge, vegheat de silueta sumbra a Turnului Rosu (Red Tower), un fort construit in sec. 17, care facea parte dintr-un sistem de semnalizare prin turnuri-semafor, prin care se comunica intre Malta si Gozo.

Zona de nord-vest a coastelor are cateva golfuri deschise care, in vremuri de razboi, erau considerate puncte vulnerabile ale insulei. Pentru a preveni atacurile inamicilor, cavalerii au construit turnuri de paza de-a lungul coastei.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne