Trafalgar Square din Londra, obiectiv turistic Londra.

Trafalgar Square

Obiectiv turistic Londra

Este un spatiu public si o atractie turistica importanta a Londrei, ce a fost construit in jurul zonei cunoscute anterior ca Charing Cross, in Westminster.

In centrul sau se afla Coloana lui Nelson, care este pazita de patru lei din piatra, asezati la baza monumentului. De asemenea, in piata sunt numeroase alte statui comemorative si sculpturi din piata, in timp ce o plinta a fost lasata goala, inca de cand a fost construita in 1840. Aceasta este numita "A patra plinta" (The Fourth Plinth) si din 1999 este gazda pentru arta contemporana.

Piata este, de asemenea, gazda diferitelor demonstratii politice si adunari comunitare, cum ar fi petrecerea organizata cu ocazia Anului Nou.

Numele comemoreaza Batalia de la Trafalgar, o victorie a flotei navale britanice din timpul razboaielor napoleoniene pentru Franta, care a avut loc pe 21 octombrie 1805. Initial, autoritatile londoneze voiau sa-i dea numele "piata Regelui William al IV-lea" ("King William the Fourth's Square), insa renumitul arhitect George Ledwell Taylor a sugerat numele de "Trafalgar Square" si acela a ramas.

Transport public:
Metrou: Trafalgar Square
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne