Castello Sforzesco din Milano, obiectiv turistic Milano.

Castello Sforzesco

Obiectiv turistic Milano

La vest de Brera se inalta cel mai maret monument din Milano, Castello Sforzesco, o fortareata din caramida rosie cu turnuri inalte si ziduri de aparare.

Inceput de Visconti in secolul al XIV-lea, a fost aproape distrus in 1447 de multimea adunata sa-si strige nemultumirea fata de familia Visconti, care acaparase puterea.

A fost reconstruit repede de un alt clan dinastic, Sforza. Nu a mai fost niciodata la fel dupa ce Milano a fost cucerit de francezi, in 1499, servind drept cazarma pana in 1904, cand a fost transformat in biblioteca, arhiva si muzeu municipal.

Astazi, castelul gazduieste patru muzee. Galeria de arta si muzeul de arte frumoase sunt principalele atractii, celelalte doua muzee fiind mai modeste, cuprinzand instrumente muzicale si exponate arheologice.

Atractiile primelor doua, Pinacoteca si Museo d'Arte Antica, sunt un poliptic de Mantegna, "Palatrivulzio" (1497), mormantul lui Bambaia, din 1525, basoreliefurile de pe cavou realizate de Gaston de Foix si "Rondanini Pieta", neterminata, ultima lucrare cunoscuta a lui Michelangelo. La nordul castelului se intinde Parco Sempione (1893), cel mai mare si mai central parc al orasului.

Transport public:
Metroul pana la statia Lanza
Preturi intrare:
Intrarea costa 5 Euro
Program:
Zilnic intre orele 7AM - 19PM
Telefon:
+39 02 8846 3700
Site oficial:
www.milanocastello.it
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne