Palazzo dell Ambrosiana din Milano, obiectiv turistic Milano.

Palazzo dell Ambrosiana

Obiectiv turistic Milano

Parada milaneza a palatelor pline de obiecte de arta si a galeriilor continua cu Palazzo dellAmbrosiana (1609), sediul unei faimoase biblioteci fondata in secolul al XVII-lea de cardinalul Federico Borromeo (1564-1631), arhiepiscop de Milano, si a unei galerii de arta, la etajul intai, plina cu capodopere venetiene, lombarde si florentine.

Printre cele 750.000 de volume si 35.000 de manuscrise ale bibliotecii se gasesc desene ale lui Leonardo da Vinci, un exemplar al "IIiadei" din secolul al V-lea si prime editii ale volumelor lui Dante (1353) Virgiliu(1470) si Boccaccio (1471).

Printre lucrarile de arta, piesa de rezistenta este un desen de Rafael al picturii "ªcoala din Atena" (acum la Vatican), "Portretul unui muzician" (1485) de Leonardo da Vinci si un frumos "Portret de tanara femeie" al unui elev de-a! lui Da Vinci, Ambrogio de Predis.

Alte picturi demne de admirat sunt "Cos cu fructe" de Caravaggio (1596), una dintre primele naturi moarte din arta italiana, si lucrari semnate de Botticelli, Ghirlandaio, Tintoretto, Pinturicchio si Tizian.

Transport public:
Metroul pana la statia Duomo
Preturi intrare:
Intrarea costa 7.50 Euro
Program:
Zilnic intre orele 10AM si 16:30PM
Site oficial:
www.ambrosiana.eu
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne