Capela da Memoria din Nazare, obiectiv turistic Nazare.

Capela da Memoria

Obiectiv turistic Nazare

Este locul cel mai important din Nazare, micuta Capela da Memoria, pe care un gentilom recunoscator a construit-o pentru a comemora miracolul inteles care i-a salvat viata in 1182.

De fapt, prima biserica in O Sitio a fost construita peste grota in care a locuit calugarul Romano, pentru a comemora o interventie miraculoasa, in 1182, a Fecioarei Maria in salvarea vietii a cavalerului portughez din secolul al XII-lea, Dom Fuas Roupinho, posibil un templier, in timp ce era la vanatoare de caprioare intr-o dimineata cetoasa. Astfel, in numele miracolului, a construit o capela (Capela da Memoria), peste mica grota unde statuia miraculoasa a fost lasata de regele Rodenic.

Azulejos - adaugate cu secole pe urma - ilustreaza incidentul in mare detaliu. De aici, o scurta calatorie pe jos spre promontoriu te aduce la un far si o alta priveliste specifica.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne