Galeria Colonna Roma din Roma, obiectiv turistic Roma.

Galeria Colonna Roma

Obiectiv turistic Roma

Aici se afla colectia de arta privata a familiei Colonna. Nu este cea mai mare colectie de arta a Romei, dar este una de elita. Intrarea se afla pe strada Pilotta, o strada pitoreasca peste care se intind patru arcade care leaga Palatul Colonna de gradinile acestuia.

Membrii familiei Colonna locuiesc si astazi in acest palat, care a fost renovat in secolul XVIII.

Palatul a fost construit initial in secolul XV pentru Papa Martin V. Galeria a fost adaugata in 1703. Frescele de pe tavan sunt dedicate lui Marcantonio, cel mai de seama membru al familiei, care i-a invins pe turci la batalia de la Lepanto in 1571.

Operele lui Giovanni Coli si Filippo Gherardi in Marea Sala
, Sebastiano Ricci in camera Peisajelor si Giusepe Bartolomeo Chiari in Sala Tronului comemoreaza eforturile lui Marcantonio.

Printre artisti se numara Salvatore Rosa, Guido Reni si Guercino, dar 'Mancatorul de Mazare' al lui Annibale Carracci este considerat o capodopera.

Printre curiozitati se numara o ghiulea care dateaza de la asediul asupra Romei din 1849 si un scaun pregatit pentru o vizita papala in orice moment.

Transport public:
Metroul pana la statia Cavour‎
Preturi intrare:
Intrarea costa 12 Euro
Telefon:
+39 06 6784350
Site oficial:
www.galleriacolonna.it
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne