Belvedere din Viena, obiectiv turistic Viena.

Belvedere

Obiectiv turistic Viena

Aici puteti admira legendarul tablou lui Gustav Klimt, "Sarutul", precum si lucrari importante semnate de Schiele si Kokoschka. In plus, veti fi de-a dreptul fermecati de acest palat in stil baroc si de minunatele sale gradini.

Eugen de Savoia (1663-1736), un general de succes si un cunoscator al artei, i-a cerut lui Johann Lukas von Hildebrandt sa ridice palatul pentru a-i servi drept resedinta de vara. In acea perioada, palatul se afla inafara portilor orasului Viena.

Practic, aceasta bijuterie arhitecturala baroca este formata din doua palate (Belvedere Superior si Belvedere Inferior). Aici este gazduita o paleta diversa de arta austriaca din Evul Mediu pana in prezent.

In centrul colectiilor de la Belvedere Superior sunt lucrarile lui Gustav Klimt, printre care puteti admira capodoperele sale cunoscute la nivel international "Sarutul" si "Judith". De asemenea, nu lipsesc nici capodoperele lui Schiele sau Kokoschka, lucrarile din epoca impresionismului francez sau picturile din epoca vieneza Biedermeier.

Transport public:
Metrou U1 - statia Südtirolerplatz
Tramvai: 71 statia Unteres Belvedere sau 18 - statia Südbahnhof
Preturi intrare:
Bilet Belvedere17 euro
Bilet Belvedere Superior 11 euro
Bilet Belvedere Inferior 9.50 euro
Program:
Zilnic: 10:00 - 18:00
Telefon:
+43 1 79 5570
public@belvedere.at

Site oficial:
www.belvedere.at
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne