Marea Britanie se intinde pe o suprafata de 1.667 km si poate fi parcursa de la capatul uscatului din sud-vestul regiunii Cornwall pana in nord-vestul Scotiei intr-o zi si o noapte. Desi pare foarte mica, trebuie mentionat ca acest mic grup de insule a influentat cultura lumii mai mult, poate, decat orice alta natiune din istorie.
Aproape fiecare turist care merge in Marea Britanie vrea sa vada Big Ben, locul unde s-a nascut Shakespeare, castelul Edinburgh sau locul in care au debutat The Beatles.
Partea continentala a Angliei adaposteste un relief extrem de variat, de la muntii stancosi din nord (a caror vechime este de 3 miliarde de ani) la campiile plate din regiunea East Anglia, de unde apele marii s-au retras acum 100 de ani. Aici vei gasi diferite peisaje agrigole, case medievale construite din lemn pana la jumatate si lanturi montane indepartate.
Aceasta tara iti pune la dispozitie una dintre cele mai mari colectii de arhitectura bisericeasca din lume (ex. Marea biserica in forma de cruce St. Mary din localitatea Hambleden, in apropiere de Henley-on-Thames). Nu lipsesc nici micile capele din piatra, construite in Evul mediu, de o frumusete exceptionala.
Bilete de avion spre Anglia:Rezerva bilete de avion Click aici!
Cauta cazare in Anglia:Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Anglia:Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
Istoric Anglia
Invazia romana asupra Insulelor Britanice in anul 55 inainte de Hristos si incorporarea treptata in Imperiul Roman au stimulat dezvoltarea viitoarei tari. Pe masura ce puterea Imperiului Roman a inceput sa scada, tinutul a fost din nou in atentia invadatorilor. Dupa anul 410, Anglia a fost colonizata progresiv de o serie de triburi germanice, triburi venite initial la invitatia lui Vortigern, rege al bretonilor, ca mercenari gata sa-i ajute pe acestia, in luptele impotriva irlandezilor si pictilor (locuitori ai Scotiei de azi).
O buna parte a istoriei Marii Britanii este inca imprimata in peisaj, fiind pastrata de mii de ani gratie norocului, superstitiilor si constiintei culturale. Exemplele edificatoare din epoca neolotica sunt tumulii Belas Knap din Gloucestershire, cercul din piatra Callan de pe insula Lewis, minele de cremene de la Grimes Graves din Norfolk, localitatea Skara Brae din Orkney si Uffington White Horse din Oxfordshire.
La Chysauster, in vestul regiunii Cornwall, exista o asezare omeneasca foarte bine conservata si un fort enorm construit pe un deal la Maiden Castle in Dorset, care a constitut scena unei aprige batalii intre britanici si romani. Wiltsire este o zona cu foarte multe momumente antice: Silbury Hill, tumulii de la West Kennet, cercul din piatra si drumul de la Averbury si, in special, nemaipomenitul Stonehenge.
Primele castele, ridicate la putin timp dupa cucerirea normanda, au fost construite din limen (o fortareata construita pe o movila de pamant, cu un bastion intarit pentru ganizoana, situat pe o movila alaturata). Din pacate, nicio astfel de constructie nu a rezistat trecerii vremii.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va
rugam sa ne sesizati acest lucru la