Obiective turistice Belgia, de vizitat in Belgia, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Belgia
Home / Tari / Despre Belgia
 

Belgia

 
Publicat la: 2011-09-18

Regatul Belgiei este o tara situata in Europa de Vest. Este unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Europene si gazduieste majoritatea institutiilor acesteia, inclusiv OTAN. Belgia ocupa un teritoriu de sproximativ 30.000 km si are o populatie de aproximativ 10 mil de locuitori. Belgia se invecineaza cu tarile de Jos, Germania, Marele Ducat al Luxemburgului, Franta si Marea Nordului.

Belgia este situata pe frontiera ce divide Europa germanica de Europa latina iar cele doua mari regiuni ale tarii marcheaza acest lucru. Regiunea de limba neerlandeza Flandra, situata in jumatatea de nord a tarii, are 59% din populatie iar regiunea de limba franceza Valonia, situata in jumatatea de sud, are 31% din populatie. Regiunea Capitalei Bruxelles, oficial bilingva, este o enclava majoritar francofona situata in Regiunea Flamanda, dar in apropiere de frontiera cu regiunea valona si are 10% din populatie. O mica comunitate germanofona exista in estul Valoniei. Diversitatea lingvistica si culturale asociate acesteia sunt reflectate in istoria politica si in sistemul de guvernare al Belgiei.

Numele "Belgia" este derivat din numele provinciei romane Gallia Belgica, situata in extremitatea nordica a Galiei, locuita initial de catre belgi, un amestec de popoare celtice si germanice. Acestia sunt mentionati de catre Iulius Cezar in Commentarii de Bello Gallico, numindu-i drept cei mai puternici dintre gali.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne