Obiective turistice Bulgaria, de vizitat in Bulgaria, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Bulgaria
Home / Tari / Despre Bulgaria
 

Bulgaria

 
Publicat la: 2012-02-23

Bulgaria este o tara europeana situata in Peninsula Balcanica. Se invecineaza cu Romania la nord, Serbia si Republica Macedonia la vest si Grecia si Turcia la sud. La est, teritoriul tarii este delimitat de Marea Neagra.

Primele regate bulgare pe pamant european s-au format in Evul Mediu, la inceputul secolulu al VII-lea. Toate entitatile politice bulgare care au aparut mai tarziu, au continuat traditiile Primului Imperiu Bulgar, care in cursul existensei sale a acoperit cea mai mare parte a Balcanilor furnizand alfabetul, literatura si cultura sa intre popoarele Europei de Est. Cateva secole mai tarziu, in urma declinului celui de al 2-lea Imperiu Bulgar, tara bulgarilor a intrat sub controlul otoman pentru o perioada de aproape cinci sute de ani. Razboiul ruso-otoman (1877-1878) a permis Bulgariei sa se restabileasca ca o monarhie constitutionala. Semnarea tratatului de la San Stefano marcheaza renasterea statului bulgar. Bulgaria si-a declarat independenta fata de Turcia Otomana in 1908, imediat dupa Revolutia Junilor Turci. Dupa al 2-lea Razboi Mondial, Bulgaria a devenit un stat comunist intr-o zona de influenta a Uniunii Sovietice (Rusia de azi). Todor Jivkov a dominat statul din punct de vedere politic pentru treizeci si trei ani (perioada intre 1956 si 1989). In 1990, dupa Toamna Popoarelor, Bulgaria a devenit o republica democrata capitalista.

Acum, Bulgaria este o democratie parlamentara organizata ca republica constitutionala unitara. S-a integrat in Uniunea Europeana in 2007, iar in NATO in 2004. Are o populatie de aproximativ 7,6 milioane de locuitori.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne