Obiective turistice Estonia, de vizitat in Estonia, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Estonia
Home / Tari / Despre Estonia
 

Estonia

 
Publicat la: 2013-07-30

Estonia (in estona Eesti), oficial Republica Estonia (in estona Eesti Vabariik), este un stat din regiunea Baltica din Europa de Nord. La nord are iesire catre Golful Finlandei, la vest catre Marea Baltica, la sud se invecineaza cu Letonia (343 km), si la est cu Lacul Peipus si cu Rusia (338.6 km). Dincolo de Marea Baltica se afla Suedia catre vest si Finlanda catre nord. Teritoriul Estoniei acopera 45.227 km2, si este influentat de o clima temperata. Estonii sunt un popor finic, iar limba oficiala, estona, este o limba fino-ugrica inrudita indeaproape cu finlandeza si mai de departe cu maghiara.

Estonia este o republica parlamentara impartita in 15 subdiviziuni, denumite individual maakond. Capitala si cel mai mare oras este Tallinn. Cu o populatie de 1,29 milioane de locuitori, este una dintre cele mai putin populate state membre ale Uniunii Europene, ale Zonei Euro si ale NATO. Estonia are cel mai mare produs intern brut pe cap de locuitor dintre toate fostele republici ale URSS.

Este listata ca fiind o "economie cu venit mare" de catre Banca Mondiala, ca "economie avansata" de catre Fondul Monetar International, si este membra a OECD. Natiunile Unite clasifica Estonia drept "tara dezvoltata" cu un Indice al Dezvoltarii Umane "foarte ridicat", iar tara se afla pe primele locuri in termeni de libertate a presei (locul 3 in lume in 2012), libertate economica, libertate politica si educatie.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne