Obiective turistice Finlanda, de vizitat in Finlanda, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Finlanda
Home / Tari / Despre Finlanda
 

Finlanda

 
Publicat la: 2012-07-23

Finlanda este o tara din Europa de Nord, membra a Uniunii Europene din anul 1995, Natiunilor Unite si a zonei Euro. Finlanda are iesire directa la Marea Baltica prin intermediul Golfului Botnic (fin.: Selkämeri; sve.: Bottenhavet) la vest si Golfului Finic la sud. Se invecineaza cu Rusia la est, cu Suedia la vest si Norvegia la nord.

Estonia se afla la sud, despartita de Finlanda de catre Golful Finic(fin.: Suomenlahti; sve.: Finska Viken). Insulele Aland, vorbitoare de suedeza, situate in largul coastei sud-vestice a Finlandei sunt o provincie autonoma a Finlandei, beneficiind de statutul de zona demilitarizata. Limba suedeza este a doua limba oficiala in Finlanda.

Finlandeza este o limba aglutinanta ce apartine familiei de limbi ugro-finice, grup care cuprinde estona, lapona si maghiara. Aceste limbi se deosebesc de alte limbi vorbite in Europa, pentru ca, alaturi de basca si malteza, nu fac parte din limbile indo-europene.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne