Obiective turistice Gibraltar, de vizitat in Gibraltar, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Gibraltar
Home / Tari / Despre Gibraltar
 

Gibraltar

 
Publicat la: 2013-07-30

Numita si Stanca, Gibraltar este teritoriu de peste mari al Marii Britanii, aflat pe coasta de sud a Spaniei, la rascrucea dintre Oceanul Atlantic si Marea Mediterana. Intinderea de apa ce separa Gibraltar de Africa de nord se numeste Stramtoarea Gibraltar si de-a lungul istoriei a jucat un rol strategic in luptele pentru controlul rutelor marine din Mediterana. Stanca Gibraltar cuprinde 143 de pesteri, peste 48km de drumuri si kilometri intregi de tuneluri.

Inconjurat aproape in totalitate de mare, Gibraltar are sase plaje publice. Pe partea de est a stancii se afla Eastern Beach, Catalan Bay si Sandy Bay, iar in vest sunt plajele Western Beach, Camp Bay si Little Bay. Sporturile nautice au un rol foarte important si sunt concentrate in cele trei porturi - Sheppards Marina, Marina Bay si Queensway Quay Marina. De la navigatie, pescuit si scufundari, pana la privitul pasarilor si al delfinilor, veti fi placut surprinsi de varietatea de atractii oferite de suprafata de 6 km2 a Gibraltarului.


Atractii turistice Gibraltar:
- Nu ratati pestera Sfantului Mihail situata la 300m deasupra nivelului marii. Acest loc era cunoscut si romanilor, datorita stalactitelor si stalagmotelor deosebite. Pestera face parte dintr-un complex de pesteri ce au legatura intre ele si includ pestera Leonora si Sf Mihail inferioara. Astazi pestera este folosita pentru concerte si balet. Galeriile Superioare, sapate manual in 1782, adapostesc tunuri vechi si tablouri ce evoca Marele Asediu (1779-1783).

- In vizuina Maimutelor puteti fotografia maimutele macac fara coada, singurele primate salbatice din Europa.

- La Muzeul Gibraltar vizitati Craniul Gibraltar, primul om de Neandertal descoperit in Europa, unelte ale oamenilor care locuiau in pesteri si ornamente excavate din pesterile din Stanca. Exista si exponate din perioadele istorice feniciene, grecesti, romane, maure, spaniole si britanice, o colectie de gravuri si litografii, o colectie de arme din 1727 pana in 1800, o macheta a Stancii datand din 1865 si o expozitie de fauna si flora. Muzeul in sine a fost construit deasupra unei bai maure din secolul XIV.

- Alte locuri de interes includ fortareata maura din secolul XIV, Altarul Sfintei Fecioare din Europa, o moschee ce a fost transformata in capela crestina in 1462 si care adaposteste o imagine din secolul XV a patroanei Gibraltarului, farul si moscheea ce imbina stilul islamic si facilitatile moderne, tunul de 100 de tone Rock Buster, libraria garnizoanei din secolul XVIII si Europa Point, cel mai sudic punct al Europei, aflat la doar 26km de Africa.

- Mergeti pana in varful stancii cu Telecabina. De aici puteti vedea Spania la nord si Africa la sud. Telecabina se opreste al Vizuina Maimutelor.

- Asistati la schimbarea garzilor, ce are loc de cateva ori pe zi la resedinta guvernatorului, fosta manastire franciscana in secolul XVI.

- Porturile de ambarcatiuni Marina Quay si Queensway Quay va ofera posibilitatea de a servi peste proaspat in timp ce priviti trecatorii.

- Relaxati-va pe plaja! Pe partea de est se afla Eastern Beach, Catalan Bay si, spre sud, Sandy Bay, un loc cu stanci. Little Bay este o plaja cu pietris, iar promenada Camp Bay/Keys se afla pe coasta d evest. Sunt facilitati pentru pescuit, scufundari, parapanta si schi nautic.

- In Golful Gibraltar se afla populatii de delfini si balene, turistii avand la dispozitie excursii cu barca pentru a vedea aceste animale fascinante.

- O mare parte din partea superioara a Stancii a fost declarata Rezervatie Naturala, iar din 1991 au fost aduse specii noi de plante, pentru a crea gradini botanice.

- Puteti face excursii in provinciile spaniole Ronda, Malaga si Jerez, precum si spre Tangier si alte orase marocane.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne