Obiective turistice Grecia, de vizitat in Grecia, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Grecia
Home / Tari / Despre Grecia
 

Grecia

 
Publicat la: 2011-09-30

Grecia, sau cum mai este numita "Republica Elena" este o tara aflata in sud-estul Europei membra a Tratatului Nord-Atlantic, Uniunii Europene si a zonei euro. Grecia este situata in Peninsula Balcanica, la sud de Bulgaria, FRI Macedonia si Albania si la vest de Turcia.

Are un litoral de aproximativ 13.000 km la Marile Egee, Ionica si Mediterana. Considerata de multa lume drept leaganul civilizatiei occidentale, Grecia are o istorie lunga si bogata, timp in care si-a raspandit influenta pe trei continente.

Fiecare regiune din Grecia este specializata in anumite tipuri de mestesuguri. Daca esti pasionat de ceramica, cele mai interesante astfel de obiecte le vei gasi in Rhodos, Sifnos si Skios, desi vei reusi sa descoperi lucruri frumoase de vanzare in aproape orice alt loc din tara. Pentru bijuterii, locul in care trebuie sa ajungi este loaninadin Epir, centrul traditional al argintarilor greci. Rhodos si Atena sunt amandoua potrivite pentru cei care cauta aur, dar preturile sunt de obicei cam mari. Pielarie de calitate se gaseste din plin pe tot cuprinsul Greciei, dar cele mai bune articole se afla in Creta, cu precadere in orasul Hania.

Sculpturile in lemn si broderiile sunt deosebit de frumoase in Metsovo, iar broderii de calitate mai poti gasi si in Insulele Ionice, mai ales in Kefaloniasi Zakinthos. Creta este de mult timp un adevarat centru al broderiei si tesutului, indeletniciri traditionale inca din perioada minoica, si vei putea achizitiona astfel de obiecte minunate din orasele si satele mai mari de pe Platoul Lasithi.

Poti cumpara covoare lucrate manual in toata Grecia, realizate de tesatori care folosesc razboaie, materiale si tehnici traditionale.
Covoarele traditionale de lana tesute manual, numite flohati, se produc mai ales in muntii din nord si in Tracia.

In Insulele Dodecaneze, multe magazine au de vanzare bureti, si vei gasi cel putin cativa in aproape toate magazinele pentru turisti. Exista mai multe tipuri dintre care poti alege. Pentru a sti ce cumperi, tine minte ca exista cateva lucruri dupa care sa te uiti cand cauti un burete bun: buretii de culoare bruna, naturala, sunt mai rezistenti decat cei galbeni, colorati artificial; cei cu gauri mai mici sunt mai buni, iar buretii taiati nu dureaza la fel de mult ca cei intregi.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne