Obiective turistice Irlanda de Nord, de vizitat in Irlanda de Nord, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Irlanda de Nord
Home / Tari / Despre Irlanda de Nord
 

Irlanda de Nord

 
Publicat la: 2013-07-30

Ocupand un sfert din insula Irlandei si apartinand Regatului Britanic Unit, Irlanda de Nord este o regiune deseori numita Ulster, desi include doar sase din cele noua tinuturi ale provinciei istorice. Aflata in apropierea Scotiei si a canalului maritim ce duce spre Anglia si Tara Galilor (Wales), Irlanda de Nord a asistat la generatii de noi-veniti si emigranti, printre care celtii, vikingii, normanzii si anglo-saxonii. Din anii 1920, cand a fost separata oficial de Irlanda, aceasta regiune a fost tulburata de valuri de violente. In ultima vreme insa politica Irlandei de Nord a luat o intorsatura pozitiva, fapt ce ce se reflecta si in dezvoltarea culturala, astfel incat astazi tara este asociata cu poemele lui Seamus Heaney, muzica lui Van Morrison si alte personalitati ce au contribuit la cultura mondiala.

Irlanda de Nord ascunde multe fatete ale Insulei de Smarald - un teren divers, cu o coasta dramatica, dealuri verzi unduitoare si bogatia muntilor Mourne. Capitala Belfast este un oras vibrant, decorat cu arhitectura victoriana si o viata de noapte animata. Londonderry este unul dintre cele mai frumoase orase cu ziduri din Europa. Coasta Antrim este unul dintre cele mai frumoase tarmuri britanice, cu stanci semete, plaje cu nisip, porturi pitoresti si statiuni pentru familii. Puteti face drumetii in regiunea Glens of Antrim sculptata de ghetari sau va puteti plimba printre coloanele vulcanice ale Giants Causeway. In interiorul teritoriului veti gasi lacul Lough Neagh, cel mai mare lac din insulele britanice si Fermanagh, presarat cu mici insule, parcuri impadurite si ruine monastice.

Principalele obiective turistice sunt:
- Faceti un tur al locurilor de interes din Belfast, din punct de vedere istoric. Includeti Shankill si Falls Road, pentru a vedea faimoasele gravuri murale unioniste si republicane.

- Vizitati cele mai bune colectii de arta, colectii de istorie naturala si de arheologie ale Muzeului Ulster din Belfast, sau suiti-va pe dealul Cavern Hill, pentru panorame superbe ale orasului.

- Vizitati una dintre cele mai memorabile atractii naturale ale Irlandei de Nord, Giants Causeway, o formatiune vulcanica hexagonala, care fascineaza de secole si fac parte din legendele irlandeze.

- La ruinele castelului Dunluce din varf de stanca, aveti ocazia sa faceti fotografii impresionante.

- Admirati vaile Glens of Antrim, renumite pentru frumusetea lor si care pornesc dinspre coasta de est.

- Vizitati faimoasa distilerie de whiskey Bushmills.

- Faceti o excursie cu barca pana la ruinele de pe insula Devenish, in tinutul Fermanagh, la sud-vest de provincie.

- Delectati-va cu o partida de golf pe terenurile de pe coasta, inclusiv Royal Portrush si Royal County Down din Newcastle.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne