Obiective turistice Italia, de vizitat in Italia, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Italia
Home / Tari / Despre Italia
 

Italia

 
Publicat la: 2011-08-31

Italia, oficial Republica Italiana (italiana Repubblica Italiana, numele scurt este identic) este un stat suveran european, situat in cea mai mare parte pe Peninsula Italica si cuprinzand si cateva insule la Marea Mediterana, cele mai importante fiind sicilia si sardinia. se invecineaza cu Franta la nord-vest, Elvetia si austria la nord si slovenia la nord-est. De asemenea inconjoara doua enclave independente: san Marino si Vatican, si are si o exclava inconjurata de Elvetia numita Campione d'Italia. Capitala Italiei este Roma.

Italia a fost un loc de origine al multor culturi europene, precum etrusci si romani, si al miscarilor culturale moderne, cea mai notabila fiind Renasterea. Roma este un sediu al Bisericii Romano-Catolice, si a fost pentru o perioada lunga centrul civilizatiei occidentale.

astazi Italia este o republica democratica si o tara dezvoltata, ocupand a saptea pozitie conform PIB-ului, a opta conform indicelui calitatii vietii si a douazecea conform indicelui dezvoltarii umane. Este membru fondator al Uniunii Europene si unul dintre membri ai G8, OtaN-ului, Consiliului Europei, Uniunii Europei Occidentale.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne