Obiective turistice Letonia, de vizitat in Letonia, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Letonia
Home / Tari / Despre Letonia
 

Letonia

 
Publicat la: 2013-07-30

Letonia este unul dintre cele mai interesante locuri din nordul Europei, ascunse de ochii lumii mai bine de jumatate de secol, de ocupatia sovietica. Tot ce caracterizeaza Letonia este alcatuit din contraste - cladirile, peisajul, oamenii, obiceiurile si experientele. Surprizele apar la fiecare colt, de la micile cafenele pana la spectacolele de balet sau opera.

Taramul pe care se afla astazi Letonia a fost o zona de circulatie pentru vikingii din Norvegia, spre Rusia si Europa centrala, acum cateva mii de ani in urma. Istoria apare la orice pas, de la bisericile vechi din Riga, pana la biserica Krimulda veche de 800 de ani, aflata la est de Riga. Nu uitati sa intrebati ce evenimente au loc pe perioada vizitei in aceast atara. Aveti ocazia sa asistati la sarbatori traditionale, evenimente culturale diverse si programe de divertisment, pe tot parcursul anului.

Daca va indepartati de Riga sau orice alt mare oras, veti descoperi repede peisajul si zonele rurale ale Letoniei. Mare parte din aceste terenuri nu sunt locuite, sau poate nu au fost explorate niciodata. Aveti ocazia sa strabateti paduri, campii inflorite, coasta intinsa, dealuri mici si lacuri frumoase. Puteti alege dintr-o varietate de trasee si excursii. Puteti petrece si cateva saptamani langa un lac sau rau, departe de zgomotul orasului.

Principalele atractii turistice din Letonia

- Uitati-va dupa lacatele lasate de cuplurile proaspat casatorite pe podurile din Riga. Acestea simbolizeaza dragostea vesnica.

- Relaxati-va in statiunea Sigulda de pe malurile raului Gauja. In parcul national de aici puteti vedea castelul Turaida din secolul XIII si un parc cu sculpturi, in care povestile populare au fost imortalizate in piatra.

- Admirati flora si fauna din regiunile Kurzeme, Latgale si Vidzeme, preferate si pentru drumetii.

- Incetiniti-va putin ritmul vietii in sate incantatoare precum Bauska, Cesis, Kolka si Talsi.

- Urmariti diverse specii de pasari in mlastinile si terenurile agricole din Letonia, care atrage un numar neobisnuit de pasari, unele dintre fiind foarte rare in alte parti ale Europei.

- Vizitati castelele cu parcuri mari precum Rundale si Jelgava, construite in secolul XVII de aristocratii din regiunea Zemgale.

- "Gustati" viata rurala la Muzeul Etnografic in aer liber. Intemeiat in 1924, este unul dintre cele mai vechi din Europa.

- Explorati capitala Riga si admirati bogatia culturala si istorica reflectata in diversitatea remarcabila de stiluri arhitecturale. Centrul orasului contine cea mai frumoasa alcatuire de cladiri Art Nouveau din Europa.

- Stati la un picnic langa cea mai inalta cascada a Letoniei, la Kuldiga, pe malurile raului Venta.

- Mergeti in Jurmala, cea mai mare statiune baltica, cu o plaja nesfarsita de nisip.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne