Obiective turistice Liechtenstein, de vizitat in Liechtenstein, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Liechtenstein
Home / Tari / Despre Liechtenstein
 

Liechtenstein

 
Publicat la: 2013-07-30

Liechtenstein este cea mai mica tara vorbitoare de limba germana din lume. Este un principat, monarhie constitutionala, cu puteri sporite conferite suveranului, apropiate de cele ale unei monarhii absolute. Actualul suveran este Printul Hans Adam al II-lea.

Are ca diviziuni administrative 11 municipii si isi are capitala la Vaduz. Cea mai mare parte a teritoriului liechtensteinian este muntos, ceea ce permite practicarea sporturilor de iarna. Relieful este caracterizat prin multe campuri cultivate si ferme mici, atat in Nord (Unterland), cat si in Sud (Oberland).

Tara are un sector financiar puternic si a fost vazuta, adesea in mod critic, ca un paradis fiscal. Este membra a Spatiului Economic European, dar nu si a Uniunii Europene, pentru care nu a aratat interes in aderare.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne