Obiective turistice Luxemburg, de vizitat in Luxemburg, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Luxemburg
Home Tari Despre Luxemburg
Despre Luxemburg

Luxemburg

Publicat la: 2013-07-30

Marele Ducat de Luxemburg (Groussherzogtum Lëtzebuerg in luxemburgheza) este un stat fara iesire la mare din vestul Europei, vecina cu Belgia, Franta si Germania. Are doua regiuni principale: Regiunea Oesling in nord parte a masivul Ardeni si Gutland in sud. Luxembourg are o populatie de peste jumatate de milion intr-un teritoriu de aproximativ 2.586 kilometri patrati. Este o democratie reprezentativa cu un monarh constitutional, fiind condusa de un Mare Duce. Țara are o economie foarte dezvoltata, cu cel mai mare PIB per capita din lume conform FMI.

Istoria si importanta sa strategica dateaza din antichitate, cand a fost fondat ca o fortareata romana si constructia Castelului Luxembourg. Era un punct important de-a lungul Rutei Spaniole cand Spania era principala putere europeana care influenta intreaga emisfera vestica in jurul secolelor XVI-XVII.

Luxembourg este un stat membru al Uniunii Europene, NATO, OCDE, Natiunilor Unite si a Benelux, reflectand consensul politic in favoarea integrarii economice, politice si militare. Orasul Luxembourg este cel mai mare si capitala statului, in el isi au sediul mai multe institutii si agentii ale UE.

Cultura Luxembourg este un mixt intre romantismul european si germanismul european, imprumutand obiceiuri de la fiecare traditie. Luxembourg este o tara trilingva, germana, franceza si luxemburgheza sunt limbi oficiale. Desi un stat secular, religia predominanta este cea romano-catolica.

Bilete de avion spre Luxemburg:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Luxemburg:
Rezerva camere de hotel Click aici!
Transferuri de la aeroport:
Rezervati taxiul de la aeroport Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne