Obiective turistice Malta, de vizitat in Malta, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Malta
Home / Tari / Despre Malta
 

Malta

 
Publicat la: 2013-05-23

Arhipelagul maltez se afla practic in mijlocul Marii Mediterane si consta in trei insule - Malta, Gozo si Comino. Cea din urma este locuita doar de cativa fermieri, insa Malta si Gozo au o istorie de 7.000 de ani, precum si artefacte din perioadele Neolitic, Cupru si Bronz.

Datorita monumentelor lasate in urma de culturi si popoare diverse, insulele malteze au fost descrise ca un mare muzeu in aer liber. Puteti urma pasii Sfantului Petru si puteti vedea locul in care cavalerii Sfantului Ioan au aparat Crestinismul. Citadelele medievale, bisericile si palatele in stil baroc va stau la dispozitie.

Principalele atractii turistice

- In Valletta puteti vedea cateva exemplare frumoase de arhitectura baroca in stil maltez. Vizitati si co-catedrala Sf Ioan si palatul ce adaposteste tapiterii create pentru Louis XIV si o colectie extraordinara de armuri.

- Daca mai aveti timp, mai vizitati in Valletta muzeele - Muzeul de Arte Frumoase adapostit intr-un palat din secolul XVIII, biserica Fecioara Izbandelor si Muzeul National de Arheologie.

- In Mdina admirati citadela, unul dintre cele mai frumoase exemple de orase medievale cu ziduri. Un interes special il prezinta Palazzo Falzon in stil normand. Din Piata Bastionului aveti imagini panoramice ale zonei inconjuratoare si a golfului Sf Paul.

- In Rabat vizitati bisericile baroce Sf Paul, catacombele Sf Agatha si vila romana.

- Descoperiti Grota Albastra, locul in care, potrivit legendei, sirenele atrageau marinarii, cu cantecele lor. Patru pesteri reflecta culorile stralucitoare ale coralilor si mineralelor din piatra de calcar. Cel mai bine este sa vizitati Grota Albastra dimineata devreme, cand marea este calma.

- Vizitati situl arheologic de langa Paola - Tarxien cu templul neolitic, Hypogeum, un complex de camere mortuare pe trei nivele, datand de acum 3.000 de ani si Ghar Dalam (pestera intinecata), unde au fost gasite ramasite de specii de pasari si animale disparute astazi.

- In Hagar Qim din sudul insulei puteti vedea un templu neolitic din 3.00 IHr, construit din stanci uriase imbinate si ornate.

- La Marsaxlokk veti descoperi templul lui Juno, folosit de greci ca altar al zeitei fertilitatii.

- In Malta puteti face scufundari de adancime si de suprafata tot anul. Cele mai bune locuri sunt pesterile din nord si locurile in care adancimea marii creste brusc, precum Qawra Point si Cirkewwa. Wied Iz-Zurrieq este un loc bun pentru scufundari noaptea. Pe insula Gozo, unul dintre cele mai spectaculoase locuri este Dwejra Point.

- Cele mai bune plaje de pe coasta de nord se afla in Paradise Bay, Golden Bay, Mellieha Bay, Armier Bay si Ghajn Tuffiejha Bay. Il-Qawra este cunoscuta ca o mare in interiorul continentului, cu o piscina izolata cu ape cristaline si stanci golase.

- Windsurfing este un sport popular pe plajele Mellieha Bay, St Pauls Bay si Bahar Ic-Caghaq.

- Relaxati-va pe insula Comino, foarte putin populata. Principalele atractii sunt cateva golfulete, precum Laguna Albastra. Pesterile Marija sunt excelente pentru scufundari.

- Vizitati comunitatile tipice de pescari precum Marsaxlokk, Birzebbugia si Marsacala, care se intind de-a lungul golfuletelor din capatul sudic al Maltei.

Informatii utile:
Malta este o tara catolica si petrecerile turistilor sunt tolerate intr-o anumita masura, dar nu sunt vazute cu ochi buni, in special in afara oraselor Sf Julian si Paceville. Punctualitatea nu este un punct forte al maltezilor. Ora locala este GMT +1.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne