Pentru ca Andorra este "prinsa" intre Spania si Franta gasesc absolut normal influentele gastronomice venite dinspre acestea. Astfel ca in bucataria Andorrei gasim un amestec de gusturi ale preparatelor spaniole si frantuzesti. Fiind o tara inconjurata de zona montana, andorrezii se bazeaza pe produse agricole.
Printre preparatele traditionale intalnim escudella andorrala (tocanita de legume), carne de piatra (pregatite pe pietre fierbinti sau carbune), trinxat (cartofi, usturoi, slanina), escudella barrejada (tocana cu diferite tipuri de carnati, fasole, legume, carne si paste fainoase), civet de porc fer (tocana de mistret), conill (friptura de iepure in sos de rosii), pastrav gatit in zeci de feluri, calçots (cepe mari de primavara gatite pe foc de lemne si servite cu sos Romesco) si truites de carreroles (omleta cu ciuperci).
Desertul cel mai intalnit este torreznos (paine inmuiata in ou, prajita si servite cu miere), dar putem degusta si cel mai cunoscut desert catalan, crema catalana.
In materie de bauturi gasim binecunoscuta bere catalana, Estrella, precum si multe sucuri naturale sau soiuri de vinuri.