Grecii isi iubesc mancarea la fel ca si restul lumii. Gusturile exclusiviste ale grecilor va asigura cateva surprize culinare in timpul sederii dumneavoastra in Grecia. Bucataria greaca este cunoscuta in intreaga lume pentru calitatea produselor sale si gustul deosebit al mancarii. In opozitie cu ceea ce se crede de obicei, veti descoperi ca bucataria greaca nu este doar musaca, souvlaki si salata choriatiki, dar ca are o mare diversitate de feluri de mancare care fac fata cerintelor culinare atat ale vegetarienilor cat si mancatorilor de carne intr-un mod foarte satisfacator. Cu toate astea, sunt restaurante si taverne prin toata Grecia care ofera nu numai bucataria greceasca ci si feluri de mancare din toata lumea. Unele meniuri sunt aceleasi in toata Grecia, in timp ce unele din ele sunt specialitati locale sau acelasi fel de mancare gatit in mai mult feluri.
Bucataria greceasca:
Este un amestec de influente straine si traditii transmise prin familie. Vecinele Italia si Turcia au avut o mare influenta asupra bucatariei grecesti si sunt feluri de mancare pe care aceste popoare le au in comun, la fel ca si o serie de mancaruri care isi au originea in Grecia. Alimentatia traditionala greceasca este foarte mediteraneana, avand in compozitie multe legume, ierburi si cereale din zona mediteraneana. Fiind un popor puternic maritim, grecii au in mare masura in alimentatia lor fructe de mare. Tara este de asemenea un mare producator si consumator de carne de miel, vita, porc si mai ales de pui. Uleiul de masline este o marca a bucatariei grecesti si lamaia si sosul de rosii sunt ingrediente obisnuite. Painea si vinul nu lipsesc la nicio cina in Grecia.