Obiective turistice Maroc, de vizitat in Maroc, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Maroc
Home Tari Despre Maroc
Despre Maroc

Maroc

Publicat la: 2019-02-26

Maroc, oficial Regatul Moroc este o tara localizata in Africa de Nord. Are o populatie de aproape 33 de milioane de locuitori si o suprafata de 710,850 km² incluzand disputata Sahara de Vest, care este in principal sub administratie marocana. Marocul are o coasta la Oceanul Atlantic care ajunge dincolo de Stramtoarea Gibraltar in Marea Mediterana. Are granita cu Spania la nord (o granita maritima prin Stramtoare si frontierele terestre cu trei mici enclave controlate de spanioli: Ceuta, Melilla si Penon de Velez de la Gomera), Algeria la est si Mauritania la sud.

Maroc este o monarhie constitutionala de jure cu un parlament ales. Regele Marocului detine puteri vaste executive, inclusiv poate dizolva parlamentul cand doreste. Puterea executiva este exercitata de catre guvern si de rege, de asemenea. Puterea legislativa este investita atat guvernului cat si celor doua Camere ale Parlamentului, Adunarea Reprezentantilor si Adunarea Consilierilor. Regele de asemenea poate emite decrete numite dahir, care au puterea unei legi. Alegerile parlamentare au avut loc in Maroc, la 7 septembrie 2007, si au fost considerate de unii observatori neutri ca fiind libere si corecte; desi prezenta la vot a fost estimata la 37%, cea mai mica din ultimele decenii. Capitala politica este Rabat, iar cel mai mare oras este Casablanca; alte mari orase sunt: Marrakech, Tetouan, Tanger, Sale, Fes, Agadir, Meknes si Oujda.

Istoria tarii se intinde cunoscut civilizatiei umane peste 8000 de ani, si a fost fondata de berberi care sunt locuitori originali. Cel mai binecunoscut stat independent marocan a fost Regatul Berber de Mauretania condus de regele Bocchus I. Acest Regat Berber de Mauretania (acum nordul Marocului) dateaza cel putin de la 110 i.Hr.

Arabii omeiazi au cucerit aceasta regiune in secolul VII, aducand limba lor, sistemul lor de guvernare si islamul, la care multi dintre berberi incet s-au convertit, mai ales dupa ce arabii s-au retras. In era islamica primul stat marocan musulman, independent de Imperiul Arab, a fost Regatul Nekor, un emirat in zona Rif. A fost fondat de un imigrant din Yemen Salih I ibn Mansur in anul 710.

Bilete de avion spre Maroc:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Maroc:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Maroc:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne