Obiective turistice Moldova, de vizitat in Moldova, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Moldova
Home / Tari / Despre Moldova
 

Moldova

 
Publicat la: 2013-05-27

Moldova, cu denumirea oficiala Republica Moldova este un stat localizat in sud-estul Europei. Se invecineaza cu Romania la vest si cu Ucraina la est. Republica Moldova are iesire la Dunare pe o fasie de 340 de metri la extremitatea sa sudica. In perioada dezmembrarii Uniunii Sovietice, Republica Moldova isi declarase independenta pe 27 august 1991.

Pe 29 iulie 1994 a fost adoptata prima constitutie a Moldovei. Incepand cu anul 1990, o portiune a teritoriului Moldovei situata pe malul estic a raului Nistru este sub control de facto a regimului separatist Transnistrean.

Republica Moldova este o republica parlamentara cu un presedinte in calitate de sef al statului si un prim-ministru in calitate de sef al guvernului. Moldova este stat membru a Organizatiei Natiunilor Unite, Consiliului European, Parteneriatului pentru Pace, OMC, OSCE, GUAM, CSI, OCEMN si a altor organizatii internationale. Republica Moldova aspira pentru aderarea la Uniunea Europeana, si a implementat deja primul Plan de Actiune de 3 ani in cadrul Politicii Europene de Vecinatate.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne