Obiective turistice Norvegia, de vizitat in Norvegia, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Norvegia
Home / Tari / Despre Norvegia
 

Norvegia

 
Publicat la: 2013-07-30

Taramul Soarelui de Miez de Noapte va ofera experiente unice. Norvegia este un taram al traditiilor, reprezentate de bisericile rustice din lemn si dansurile folclorice. Cpoiii cresc ascultand povesti despre troli si zane, iar unii adulti, desi nu recunosc, inca mai cred in aceste fiinte fabuloase.

Norvegia este si un taram cu cascade, rauri rapide, munti si ghetari maiestuosi, lacuri cristaline, sat de pescari si fiorduri linistite. In nord, coasta este punctata cu case vopsite in culori vii, ce contrasteaza cu sobrietatea fiordurilor si a muntilor.

Norvegia este un amestec intre antic si modern. Este ciudat si totodata un fapt obisnuit sa vezi o bunica lapona, imbracata intr-un costum in culori vii si mocasini din piele de ren, cu varfurile intoarse, asteptand avionul in aeroportul Tromso. Soarele de la miez de noapte este faimos - orasul Tromso se afla deasupra Cercului Arctic, unde iarna soarele nu rasare niciodata, iar vara nu apune.

Fiecare dintre cele patru mari orase va ofera un farmec aparte - Oslo este capitala si centrul financiar, Bergen este fostul port hanseatic si poarta spre tinutul fiordurilor, Stavanger este un punct central al industriei petroliere, iar Trondheim este un vechi centru al crestinismului si, mai recent, al cercetarilor tehnice.

In zonele salbatice dintre marile centre urbane se afla minunatii rare, precum Jostedalsbreen, cel mai mare ghetar din Europa. Activitatile pe care le puteti desfasura in aer liber sunt schi, pescuit si alpinism.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne