Obiective turistice Romania, de vizitat in Romania, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Romania
Home Tari Despre Romania
Despre Romania

Romania

Publicat la: 2011-08-23

Romania este strabatuta de impresionantii Munti Carpati din sud-estul extern si pana in inima sa nord-estica. Din cauza imprejurarilor istorice, tara a fost atat de izolata, incat in unele parti stilul de viata medieval a supravietuit pana in zilele noastre. Putine locuri din Europa mai ofera legaturi atat de stranse cu lumea arhaica. Aici, traditiile sunt adanc inradacinate, in multe locuri viata se scurge ca acum cateva sute de ani, iar manastirile medievale pictate, bisericile din lemn, castele si palatele ca-n povesti sau ruinele romane iti soptesc secrete ale trecutului.

Se intinde pe un teritoriu vast, care iti ofera o mare varietate de lucruri atat de vazut, cat si de facut, indiferent daca esti interesat de istorie, cultura, experiente unice si inedite (ex. mestesugul de incondeiere a oualor) sau excursii pe trasee inedite (ex. drumuri de munte spre cele mai inalte piscuri din Carpati).

Aflata la rascrucea a trei regiuni - Europa Centrala, Europa de Est si Balcanii - si supusa invaziilor si ocupatiilor permanente, Romania este un cocktail de culturi. Oltenia este inzestrata cu manastiri impresionante, vechi statiuni balneoclimaterice si sate fermecatoare (cele mai frumoase asezari se afla in Muntii Carpati). Peisajul este impanzit cu pesteri, cele mai importante dintre ele fiind Muierii si Polovragi.

Fiind binecuvantata cu orase extraordinare si sate pitoresti, Transilvania a fost considerata dintotdeauna cea mai avansata regiune a tarii. Aici poti vedea biserici fortificate, construite inca din epoca medievala, castele romantice si conace raspandite in peisajul rural. Legenda contelui Dracula isi are origine in Transilvania, iar Castelul Bran - construit de cavalerii Teutoni in 1212 - este considerat de multi ca fiind resedinta contelui.

Maramuresul, o zona profund rurala din nord-vestul tarii, este raiul traditiilor - aratul, recoltatul si capitele de fan inca sunt facute manual. Zona este renumita pentru portile sculptate in lemn si pentru bisericutele cu clopotnite inalte si acoperisuri duble.

Locul unde campia se intalneste cu versantii impaduriti ai Muntilor Carpati, aproape de granita cu Ucraina, este cunoscut ca si regiuneaistorica Bucovina. Ea este leaganul unora dintre cele mai uimitoare comori arhitecturale - manastirile din secolele XV si XVI sunt acoperite cu picturi bizantine caleidoscopice atat in interior, cat si in exterior.

Bilete de avion spre Romania:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Romania:
Rezerva camere de hotel Click aici!
Transferuri de la aeroport:
Rezervati taxiul de la aeroport Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne