Obiective turistice Slovacia, de vizitat in Slovacia, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Slovacia
Acasa Tari Despre Slovacia
Despre Slovacia

Slovacia

Publicat la: 2013-07-30
VelTravel

Slovacia, oficial Republica Slovaca (slovaca: Slovensko, oficial Slovenská republika) este un stat fara iesire la mare din Europa Centrala, cu o populatie de peste cinci milioane de locuitori, si o suprafata de aproximativ 49.000 km2. Se invecineaza cu Ucraina la est, cu Polonia la nord-est, cu Cehia la nord-vest, cu Austria la vest si cu Ungaria la sud. Capitala si cel mai mare oras este Bratislava, localizat in sud-vestul tarii. Slovacia este un membru al Uniunii Europene, NATO, OCDE, OMC si a altor organizatii internationale.

In antichitate, teritoriul a fost locuit de triburi dacice, celtice si germanice, iar peste cateva secole, teritoriul fusese incorporat in Imperiul Roman.

Poporul de origine slava, ai carui stramosi au ajuns pe teritoriul actualei Slovacii intre secolele V si VI, in timpul Migratiilor. Mai multe regiuni ale Slovaciei au apartinut Imperiului lui Samo, prima entitate politica a slavilor, apoi Moraviei Mari, Regatului Ungariei, Imperiului Habsburgic, Imperiului Austro-Ungar si apoi Cehoslovaciei. Un stat separat slovac a existat in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, intre 1939-1945, urmand intr-un final sa devina iarasi parte a Cehoslovaciei. Slovacia si-a obtinut independenta pe 1 ianuarie 1993, in urma unei dizolvari pasnice a Cehoslovaciei, numita si Divortul de Catifea.

Slovacia este un stat dezvoltat cu o economie cu venit ridicat. Cu una dintre cele mai mari rate de crestere din UE si OECD. Tara s-a alaturat Uniunii Europene in 2004 si Zonei euro pe 1 ianuarie 2009. Slovacia, impreuna cu Slovenia si Estonia sunt unicele tari din fostul bloc comunist care fac parte din Uniunea Europeana, Zona Schengen si NATO simultan.

Bilete de avion spre Slovacia:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Slovacia:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Slovacia:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Harta Slovacia GPS - Longitudine: 17.145746, Latitudine: 48.164124

Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne