Obiective turistice Spania, de vizitat in Spania, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Spania
Home / Tari / Despre Spania
 

Spania

 
Publicat la: 2011-08-23

Spaniolul tipic a disparut cu mult timp in urma, in secolul al XIX-lea, scriitorii si artisti teseau imagini despre un taram locuit de femei voluptoase, cu parul negru si ochii de foc si de barbati cu mustata, cu infatisare pitoreasca. daca ii vei cauta acum pe acesti oameni, vei fi dezamagit, in conditiile in care Spania ocupa un loc aparte in reteaua globalizarii. Cu toate acestea, dincolo de suprafata se afla o structura omplexa de diferente regionale si traditii profund inradacinate, pe care nici macar tinerii cu telefoane celulare nu le-au abandonat.

 

Spania este in miscare. Vei gasi andaluzilucrand in Catania, mermieri castilieni in somaj care migreaza in Euskadi si Madridul care imbratiseaza nou-venitii din fiecare regiune. Descendenti romanilor traiesc in Asturias, iar cei ai svabilor, in Extremadure si Castilia. Mult mai distincta si bine diferentiata de curentele principale este comunitatea tiganilor, veche de 500 de ani, vizibila peste tot in Andaluzia. Tiganii isi atrag intoleranta in valuri, iar din 1990 incoace, acest lucru se intampla cu o alta minoritate din tara, muncitori imigranti din Africa de Nord. Acesta este un aspect pe care s-ar putea sa nu-l cunosti in statiunile celebre de pe coastele Spaniei, unde e foarte posibil sa gasesti indicatii si in engleza si in germana, in afara de spaniola.

 

Dezvoltarea continua a turismului din 1960 a creat si o alta perspectiva asupra Spaniei, care descrie tara din punct de vedere al impartirii intre Coastele Mediteranei, invadate de pensionari din nordul Europei si de doritori de soare, si imperiul vast unde ploua putin. In marile orase, scenariul este cu totul altul. Barcelona , capitala Cataluniei, este unul din marile centre culturale ale Europei, iar locuitori orasului iradiaza o prosperitate, o incredere si un rafinament care nu mai pot fi regasite nicaieri in Spania. Madridul este capitala tarii si cel mai mare oras din Spania cu o pupulatie de numai 3 mil de locuitori, s-a dezvoltat in ceea ce priveste avangardismul si stilul, pe fondul unei cresteri a afacerilor si a infloririi galeriilor de arta.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne