Obiective turistice Suedia, de vizitat in Suedia, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Suedia
Home / Tari / Despre Suedia
 

Suedia

 
Publicat la: 2013-05-30

Suedia este un taram al contrastelor, de la influentele daneze din sud-vest pana la laponii nomazi de la Cercul Arctic. In vreme ce zonele urbane sunt stilate, moderne si sofisticate, zonele rurale ofera placeri simple celor care cauta linistea. Peisajul Suediei este mai "linistit" decat cel al Norvegiei. Mare parte din teritoriu este impadurit si sute de lacuri si intinderi de apa se intind in special intre Goteborg si capitala Stockholm. Statiunea Ostersund din centrul Suediei este populara printre scandinavi, insa multi vizitatori aleg insulele Baltice - principala atractie este insula cea mai mare, Gotland, pe care se afla biserici medievale in ruine.

Suedia este locul in care puteti explora teritoriul pe snow scooter sau intr-o sanie trasa de caini, puteti vedea relicve din epoca vikingilor si Epoca de Bronz. Avand o suprafata de 450.000 km2, Suedia este cea mai mare tara scandinava, iar peisajul sau s-a format din activitati glaciare. Printre suedezii faimosi in lumea intreaga se numara dramatistul Strindberg si scriitoarea Astrid Lindgren, autoarea lui Pippi Ciorapilungi. Alt suedez faimos este inginerul si chimistul Alfred Nobel, primul patron al institutului Nobel.

Capitala Suediei, Stockholm, este un oras maret, situat pe 24.000 de insule si detine primul parc national din interiorul unui oras. Este un oras cu traditii si o istorie cu radacini adanci, pasaje inguste, strazi pietruite, muzee, locuri splendide, o viata de noapte animata si multe restaurante selecte. Centrele de schi se afla in Vastmanland si Stockholm, alte sporturi populare fiind drumetiile, scufundarile si caiac/canoe. Aurora boreala este un fenomen natural caracterizat de aparitia firisoarelor de lumina colorata pe cer, datorata interactiunii dintre particulele incarcate de la soare si atomii din atmosfera superioara. Pentru o experienta completa, incercati bautura aquavit si hering marinat.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne