Obiective turistice Tara Galilor, de vizitat in Tara Galilor, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Tara Galilor
Home / Tari / Despre Tara Galilor
 

Tara Galilor

 
Publicat la: 2013-09-06

Tara Galilor este un taram istoric, cu castele, munti, plaje incantatoare si o identitate nationala puternica, ce dateaza de dinainte de invazia normanzilor si a fost intarita in 1999, cand Tarii Galilor i s-a acordat propriul corp legislativ. Cultura galeza este plina de mituri si legende. Chiar si simbolul national al tarii - dragonul - este o fiara mitologica. Aproape fiecare munte, rau sau lac, precum si majoritatea satelor si fermelor sunt asociate cu vreo legenda sau zana (tylwyth teg), proprietati magice sau vreo fiara de temut. Galezii pretind ca eroul britanic Regele Arthur si magicianul Merlin s-ar fi nascut in Tara Galilor. Alt erou des intalnit in legende este printul Madog ab Owain, despre care se spune ca ar fi descoperit America in secolul XII.

Capitala Cardiff este unul dintre cele mai atragatoare orase ale Marii Britanii si un mare port construit in estuarul raului Taff. Trecuta era posomorata de exportator de carbune, acum orasul este un exemplu excelent de reinnoire, cu restaurante, hoteluri, expozitii moderne si centre stiintifice. Capitala este un punct de lansare in zona de sud a Tarii Galilor, unde puteti vizita cateva puncte de maretie a naturii - Parcul National Brecon Beacons, peninsula Gower si Parcul National Coasta Pembrokeshire. Alte orase importante in sud sunt Swansea, locul in care s-a nascut poetul Dylan Thomas si Tenby, una dintre cele mai faimoase statiuni de pe coasta, cu un sarm medieval.

Partea de mijloc a teritoriului este bogata si variata, cu plaje largi si promontorii de unde puteti vedea Irlanda, peste golful Cardigan. Paduri, dealuri, mlastini si munti, vai adanci, ferme linistite, sate si urme de minerit, alcatuiesc interiorul acestei regiuni.

Nordul Tarii Galilor este o destinatie care ofera satisfactii vizitatorilor. Regiunea difera foarte mult de Anglia, din punct de vedere lingvistic si cultural, fiind cunoscut pentru frumusetea peisajului punctat de castele. Familiile vin in vacanta in statiunile de pe coasta, in iulie si august, in timp ce altii prefera sa cutreiere Parcul National Snowdonia. Tinutul Clwyd, care ocupa partea de nord-est a Tarii Galilor, are kilometri intregi de plaja, tinuturi muntoase, mlastini si vai adanci, cu vegetatie luxurianta.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne