Obiective turistice Ucraina, de vizitat in Ucraina, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Ucraina
Acasa Tari Despre Ucraina
Despre Ucraina

Ucraina

Publicat la: 2013-07-30
VelTravel

Ucraina este una dintre cele mai mari si mai diverse tari din Europa. Ca taram de frontiera intre est si vest, Ucraina a fost vulnerabila la invazii straine, care uneori au imbogatit cultura tarii, insa alte ori au exploatat si devastat tara. Probabil ca principalele atractii ale acestui teritoriu sunt frumusetea naturii si istoria bogata. Multe dintre orase au o istorie de 500 de ani, iar altele chiar 900. Orase ca acestea sunt imbogatite de monumente, cladiri, situri arheologice si palate impresionante.

Pe teritoriul Ucrainei se afla 300 de muzee, 7 rezervatii nationale istorice si culturale si peste 150 de exemple diferite de cultura, istorie, arheologie, orase, palate, parcuri si arhitectura. Aici se afla 80% din artefactele si monumentele lasate in urma de epoca Rusia Kieveana, printre care se numara Manastirea Kieveana in Pestera si catedrala Sf Sofia.

Majoritatea turistilor incep cu orasul istoric Kiev, maica antica a oraselor rusesti, unde veti gasi bogatii de arhitectura gotica, renascentista si baroca. Explorarea locurilor religioase, arhitecturale si istorice ale capitalei este fascinanta. Mai departe, orasele Liov, orasul leilor si Odessa, perla Marii Negre, au multe atractii turistice.

Regiunea Poltava a fost imortalizata intr-un poem de catre Contele Pushkin, mare parte din istoria sa avand legatura cu razboiul dintre Suedia, Rusia si Ucraina. Majoritatea operatorilor turistici ofera transport intre atractii si orase, insa daca aveti putin curaj, puteti organiza excursii pe cont propriu, profitand la maxim de vacanta in Ucraina.

Bilete de avion spre Ucraina:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Ucraina:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Ucraina:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Harta Ucraina GPS - Longitudine: 30.523176, Latitudine: 50.449074

Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne