Balta Oltenitei, pescuit Oltenitei, afla totul despre balta, momeli folosite, taxe de pescuit, regulament de pescuit, date de contact, localizare GPS si speciile de pesti
  Pescuit in Romania Balta Oltenitei

Balta de pescuit Oltenitei

Balta Oltenitei
Publicat la: 2011-08-23

Balta Oltenitei, este Situata pe drumul national Bucuresti - Oltenita (DN4), pe partea dreapta venind dinspre Bucuresti. Cum se trece de localitatea Curcani, urmeaza fosta fabrica de conserve Valea Rosie dupa care esti intampinat de doua luciuri de apa, pe partea dreapta a soselei, la marginea unei paduri. Peisajul este completat de o mica livada, cateva rulote si, nu mai putin important, cativa oameni te intampina cu zambetul pe buze si care te fac sa simti imediat ca vor avea grija sa fii multumit.

 

Balta este situata la cca. 50 km de Bucuresti, respectiv 6 km de Oltenita si cuprinde 2 bazine realizate prin escavare si indiguire, cu o suprafata de cca. 1.5 ha, cu o adancime medie de 2,5- 3 m. Alimentarea cu apa este asigurata de izvoare subterane. Acces foarte bun, pe orice vreme. Pentru cei care nu dispun de automobil propriu, microbuzele care fac legatura intre Bucuresti - Oltenita pot constitui un mijloc de transport practic.

 

Se poate campa, locurile de gratare si de plaja nu lipsesc, balta fiind dotata si cu WC.

Taxa balta Oltenitei

1) - 100 ron = 12 ore (pescarul poate pescui si retine 5 kg de Crap (de la 1 pana la 4kg), caras fara limita);
2) - 60 ron = 12 ore C&R (prinde si elibereaza);
3) - 30 ron/undita sau lanseta, dotate cu un singur carlig (pescarul poate pescui pe balta mica si poate retine 5 kg caras).

Specii de pesti - balta Oltenitei

Crap romanesc, cteno, fitofag, caras, somn, pastrav introdus experimental, balta fiind administrata tinand cont de sfaturile unui inginer piscicol. Se pescuieste cu 3 scule. Incepatorii pot prinde carasel pe a doua balta de pe teren, unde sunt admise doar undite.

Regulament balta Oltenitei

1. Pe balta mare se pescuieste cu max. 3 lansete, dotate cu un singur carlig, montura cu plumb pierdut sau plumb culisant, montura inline, pescarii vor trebui sa fie dotati cu saltele de primire, minciog cu deschidere mare si ochi mici si spray dezinfectant. Cei care nu au saltele de primire pot inchiria de la administratia baltii.
- Atentie! Se vor face controale repetate pentru verificarea monturilor folosite, cei care vor fi prinsi ca nu vor avea confectionate monturile conform regulamentului vor fi dati afara de pe balta.
2. Crapul ce depaseste greutatea de 4 kg se elibereaza imediat in apa fara al rani sau al tine pe uscat intentionat la fel si cel sub 1 Kg, sau capturile pe care pescarul nu doreste sa le retina. Pestele o data pus in juvelnic nu se mai eliberaza.
3. Pescarul care prinde mai mult de 5 kg. si vrea sa-l retina plateste la sfirsit suplimentar 20 lei/kg. Pe cine prindem cu peste ascuns in orice mod ii vom confisca tot pestele si il vom da afara dupa balta fara sa inapoiem nici un ban.
4. Este strict interzis sa puna pestele in acelas juvelnic 2 sau mai multi pescari, pescuitul la undita sau lanseta cu pluta, pescuitul la rapitor si pescuitul pe laturile scurte al bazinului piscicol.
5. Pescarul este obligat sa faca curatenie in locul pe care a pescuit inclusiv cojile de seminte si mucurile de tigari trebuiesc luate si aruncate in Pubelele de gunoi special puse.
6. Fiecare pescar are dreptul sa fie insotit de o persoana, restul persoanelor care-l vor insoti, vor plati o taxa de agrement de 10 ron;
7. Pe acest bazin sunt interzise manelele, injuriile, chefurile si oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe balta (pescarul insa nu trebuie sa inteleaga ca nu poate face un gratar, sa bea o bere, dar sa o faca in asa fel incat sa nu deranjeze pe ceilalti pescari);
8. Fiecare pescar este obligat sa se aseze numai in dreptul locului marcat pentru pescuit;
9. Acela care va fi gasit ca nu respecta unul din punctele de mai sus va fi scos imediat de pe bazin, dupa ce i se va elibera in apa si pestele prins pana in acel moment (daca este unul dintre acei pescari care au platit taxa ca sa retina peste).

Contact balta Oltenitei

Administratia baltii tel: 0744 772 989 sau 0744 576 432

Harta Oltenitei GPS - Longitudine: 26.618500, Latitudine: 44.141201

Dupa indelungi cautari, ai gasit o balta perfecta, unde se prinde peste de fiecare data?
Nu pastra secretul, da mai departe informatia!
Adauga balta aici si ofera si altora sansa sa se bucure de pescuit!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne