Balta Solacolu, pescuit Solacolu, afla totul despre balta, momeli folosite, taxe de pescuit, regulament de pescuit, date de contact, localizare GPS si speciile de pesti
  Pescuit in Romania Balta Solacolu

Balta de pescuit Solacolu

Balta Solacolu
Publicat la: 2011-09-28

Balta Solacolu cu suprafata de aproximativ 8 ha luciu de apa face parte din patrimoniul S.C. DYNAMIC INVESTMENT S.R.L. cu sediul in Fundulea jud. Calarasi din anul 2007.
Din toamna anului 2007 si pana in toamna anului 2009 societatea a intervenit printr-o serie de procedee tehnologice in vederea decolmatarii, destufizarii si dezinfectarii baltii. Toate procedeele tehnologice si tratamentele aplicate asupra baltii s-au desfasurat sub supravegherea si cu avizul unui inginer de specialitate din domeniul pisciculturii cu care societatea noastra are incheiat un contract de consultanta.

Adancimea apei este diferita in fuctie de structura substratului si variaza intre 1 m si 4.5 m. Adancimea medie se situeaza in jurul valorii de 2.5 m.
Balta a fost populata cu crap si cteno in 2009, 2010 si 2011.   
Printre noii „locatari” se remarca exemplare de crap care depasesc in greutate 15 kg si exemplare de cteno de peste 12 kg. Punctele forte ale baltii il constituie accesul facil pe orice fel de vreme, accesul pe DN3 sau A2, densitatea mare de peste, exemplarele record de crap si cteno, atitudinea civilizata a personalului,  toalet ecologice, umbrare si nu in ultimul rand curatenia baltii.

Taxa balta Solacolu

5 PARTIDE C&R pt. 12 h —150 lei
3 PARTIDE C&R pt.24 h —-200 lei

40/50 lei - taxa pentru pescuit 12 ore (numai ziua) in sistem C&R (prinde si elibereaza) luni-joi/vineri-duminica
70/90 lei - taxa pentru pescuit 24 ore in sistem C&R (prinde si elibereaza)-luni-joi/vineri-duminica
90/100 lei – taxa pentru pescuit 12 ore (numai ziua) cu posibilitatea retinerii a 5 kg peste din specia crap , cantitatea de peste din specia caras se poate retine fara nici o limita.
90/100 lei -  taxa pentru pescuit 12 ore (numai noaptea )cu posibilitatea retinerii a 5 kg peste din specia crap ,cantitatea de peste din specia caras se poate retine fara nici o limita.luni-joi/vineri-duminica.

PENTRU PESCARII CARE DETIN TALONUL DE REDUCERE DIN PARTEA MAGAZINELOR DE SPECIALITATE SE APLICA O REDUCERE DE 10 LEI LA TOATE TAXELE.

Specii de pesti - balta Solacolu

Crap , Cosac , Caras , Fitofag , Novac , Salau.

Regulament balta Solacolu

Fiecare pescar poate fi insotit de o persoana cu drepturi si obligatii egale in ceea ce priveste pescuitul( se poate pescui in echipa de 2 dar nu mai mult de 4 scule si intr-un singur stand).
SE PERMITE PLANTATUL CU NAVOMODEL PROPRIU CONTRA TAXEI DE 20 LEI DOAR IN ZONA STANDURILOR 8-17

Pe toata durata partidei de pescuit personalul amenajarii piscicole are dreptul sa controleze si sa cantareasca pestele capturat de pescari.
La incheierea partidei de pescuit se va cantari pestele capturat. In cazul in care cantitatea capturata depaseste cantitatea prevazuta in regulament pentru taxa platita, pestele retinut in plus se va elibera sau se va pastra contra unei taxe de 15 lei/kg, pret fara TVA pentru crap (ATENTIE: se pot retine doar exemplare cu greutati intre 1 si 4 kg)

Nu exista limita pentru cantitatea de peste specia Caras, acesta se poate retine in orice cantitate.
Inainte de instalarea pe locul de pescuit se va consulta prezentul regulament si se va achita taxa corespunzatoare dupa ce pescarul este de acord cu aceste reguli.
Chitanta eliberata se va pastra pe toata durata partidei de pescuit.
Pescuitul de zi incepe la ora 06.00 si se termina la ora 18.00.
Pescuitul de noapte incepe la ora 18.00 si se termina la ora 06.00.

Din momentul intrarii pe teritoriul amenajarii piscicole circulatia cu autovehicule se face cu viteza redusa (max. 5 km/h).

Toate autovehiculele, fara exceptie, se parcheaza pe drumul pietruit in dreptul locului de pescuit .
Fiecare pescar se va aseza numai in dreptul locului marcat pentru pescuit, acest lucru fiind indicat prin doua borne de culoare verde si va pescui numai pe directia INAINTE.
Este interzis pescuitul pe poduri sau in afara standurilor special amenajate.
Se poate pescui cu maxim 4 scule (lansete sau  undite) obligatoriu dotate cu un singur carlig si plumb sau momitor pierdut.
Pescarii vor trebui sa fie dotati cu saltea de primire si spray dezinfectant (se poate inchiria de la personalul care incaseaza taxa, contra sumei de 5 lei).
Este strict interzis pescuitul la BOMBA.
Este interzis sa puna pestele in acelasi juvelnic 2 sau mai multi pescari.

Capturile de CRAP care au greutatea sub 1000 gr. vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, in stare vie si fara a fi ranite. Exemplarele de CRAP ce depasesc 4 KG se fotografiaza si SE ELIBEREAZA in stare vie si fara a fi ranite. Pestele ranit sau mort din vina pescarului se va plati de catre acesta cu pretul de 30 lei/KG fara TVA. Fotografiile pot fi postate cu acordul ambelor parti pe pagina de internet www.baltasolacolu.ro

Capturile accidentale de salau, somn sau sturion se elibereaza neconditionat.
Sunt interzise injuriile, muzica, chefurile si oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe balta.
Pescarii vor folosi numai locurile special destinate pentru gratar.
Standurile se vor lasa curate, gunoiul fiind strans  in sacii  primiti la venirea pe balta si depozitati in zona special amenajata.

Contact balta Solacolu

Rezervari locuri de pescuit si detalii cazare: Cristi Matei - 0741.108.803
Din aprilie 2012 clientii fideli ai baltii SOLACOLU vor beneficia de preturi si oferte promotionale.
Rugam pescarii care vor sa beneficieze de fidelizare sa ne trimita la adresa info@baltasolacolu.ro un mail cu numele, adresa de mail si numar de telefon.

Harta Solacolu GPS - Longitudine: 26.554899, Latitudine: 44.380299

Dupa indelungi cautari, ai gasit o balta perfecta, unde se prinde peste de fiecare data?
Nu pastra secretul, da mai departe informatia!
Adauga balta aici si ofera si altora sansa sa se bucure de pescuit!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne