Mancare specifica Baiersbronn
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Baiersbronn nu trebuie evitata sub nicio forma!Baiersbronn are un total de 8 stele Michelin impartite intre trei bucatari sefi. Cel mai bun bucatar din Germania, Harald Wohlfahrt, (Hotel Traube Tonbach), dar si Claus-Peter Lumpp (Hotelul Bareiss) si Jorg Sackmann (Hotelul Sackmann) transforma sederea in Baiersbronn intr-un adevarat deliciu culinar.
Cand ne gandim la Germania si la traditiile sale culinare primul lucru pe care ni-l imaginam este o farfurie plina de carnati si multa bere. Bucatariei germane ii datoram snitelul, salata de castraveti, salata de cartofi si strudelul cu mere.
Mancarea germana e bazata in special pe o extraordinara varietate de preparate din carne de porc, peste, vita si carne de pasare - de la salamuri, carnati sau leberwurst si pana la faimosul snitel. Nemtii consuma foarte mult peste marin sau de apa dulce. Sunt printre putinele popoare care prefera mezeluri de peste, salate variate, chiftele din peste sau alte tocaturi.