Mancare specifica Bologna
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Bologna nu trebuie evitata sub nicio forma!Bologna este una din capitalele gastronomice ale Italiei, iar magazinele ei sunt pline cu varietati tentante de branzeturi, sunca si carnati.
Intre specialitatile bucatariei bologneze, minunate sunt pastele (sfogline) cu ou, tortellini, tagliatelle, lasagnele verzi, ragu clasic, alaturi de cotecchini si zamponi. Cotoletta bologneza este facuta din felii de vitel prajite in unt, apoi acoperite cu sunca si parmezan, pe care o puteti gusta la "Ristorante Graffilli". Intre dulciuri, cel mai tipic este un "pain d'espagne" special, cu fistic, ciocolata si struguri. Dintre vinurile specifice regiunii amintim Barbera, Cabernet Sauvignon, Pignoletto si apreciatul Lambrusco. Nu de mult, s-a deschis in sediul unui fost cinematograf, aflat la randul lui in cel al unei vechi biserici, "Eataly Bologna", cu o structura de 1.200 de metri, care uneste pasiunea pentru mancare cu aceea pentru carti. Trei etaje, o librarie cu 95.000 de volume, o cafenea, o enoteca si o berarie, o trattoria si un punct de vanzare a produselor tipice. De la etajele superioare, prin ferestrele spatioase, pot fi admirate turnurile "Assinelli" (cel al magarusilor), cat si cupola celebrei Catedrale Santa Maria della Vita.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la