Mancare specifica Genova
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Genova nu trebuie evitata sub nicio forma!Bucataria din Genova se bazeaza pe gatit traditional mediteranean. Este foarte bogata in ingrediente si arome. Ligurienii folosesc ingrediente foarte simple, care, prin ele insele par nesemnificative, dar atunci cand sunt combinate impreuna, evidentiaza calitatile fiecarui ingredient pentru a produce o armonie de arome superbe: ciuperci, nuci de pin, nuci si o mare varietate de ierburi aromate.
La baza tuturor retetelor este uleiul de masline ligurian, delicat, aromat si perfect pentru pregatirea sosurilor. Cel mai faimos dintre acestea este pesto, un sos facut din busuioc, nuci de pin, usturoi, ulei de masline si parmezan. Cea mai buna alegere pentru a insoti bucatele din carne este salsa verde (sos verde), din patrunjel si nuci de pin, in timp ce salsa di noci (sos de nuci) merge perfect cu paste si ravioli.
Diferite tipuri de focacce si torte salate (un fel de placinte cu branza si legume) sunt caracteristice bucatariei genoveze. Aceste feluri de mancare sunt consumate atat ca mese cat si ca gustari apetisante: de la simple focaccia all'olio (focaccia cu ulei de masline) pana la focaccia umpluta cu branza, nimeni nu poate rezista mirosului tentant al specialitasii din Liguria. Nu puteti pleca fara a incerca farinata, un fel unic de focaccia facut din faina de mazare.
Printre primi piatti, exista diferite tipuri de paste, aromatizate cu celebrul pesto sau cu sucuri de carne, de exemplu, troffie, trenette si taglierini. Trebuie sa incercati pansotti, ravioli umplut cu legume si ierburi, precum si excelentul cu sos de nuci. Printre diferitele feluri de mancare din carne, una dintre cele mai distinctive este tomaselle, rulada umpluta cu carne de vitel, oua si ierburi aromatice. Nu uitati sa incercati tocana de miel cu carciofi (anghinare). Un fel de mancare tipic genoveza este cima, pancetta umpluta cu ingrediente diverse, apoi servit la rece, in felii. Ciupercile sunt prezente in bucataria de provincie a Liguriei, dand aroma mancarurilor din carne si completand mancarurile din peste.
Pestele ocupa cu adevarat un loc de cinste in meniurile restaurantelor genoveze. O adevarata capodopera a bucatariei ligurice este cappon magro: un fel de mancare foarte elaborat realizat din diferite tipuri de peste si legume fierte, asezonate si cu un sos din ierburi si nuci de pin. Alte retete populare sunt fritto misto (fructe de mare mixte prajite), l'insalata di pesce (salata de fructe de mare), triglie (chefal), stoccafisso in agrodolce (cod in sos dulce si acru), cu nuci de pin si stafide. Midiile sunt omniprezente, alla marina sau umplute cu carne, branza, oua sau maghiran. In cele din urma, hamsiile, care pot fi consumate reci, dar sunt cele mai bune atunci cand sunt umplute.
Dintre deserturi, unul dintre cele mai distinctive este pandolce, un fel gasit pe fiecare masa de Craciun. Genova este un oras renumit pentru produsele sale de patiserie: canestrelli, amaretti, baci di dama si gobeletti.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
