Mancare specifica Gent
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Gent nu trebuie evitata sub nicio forma!In Gent si alte regiuni din estul Flandrei, brutariile vand o gogoasa numita "Mastel" (plural "mastellen"), care este de fapt un covrig. Si "painea Saint Hubert" mai este numita "Mastellen" pentru ca in ziua de sarbatoare sfantului, care este pe 3 noiembrie, brutarii isi duc produsele la biserica pentru a fi binecuvantate. In trecut, se credea ca mastellen binecuvantate ofereau protectie impotriva rabiei.
Alte delicatese locale sunt pralinele de ciocolata realizate de producatorii locali, cum ar fi Leonidas, de cuberdons sau "neuzekes" - bomboane in forma conica, violet, umplute cu jeleu, "babblers" sau "babeluten" - bomboane cu caramel si celebrul "Tierenteyn", un mustar cald, dar rafinat, asemanator cu mustarul francez Dijon.
"Stoverij" este o tocana de carne flamanda clasica, facut cu un adaos generos de "Trappist" maro (bere Abbey puternica) si servita cu cartofi prajiti. De asemenea, "Waterzooi" este o tocana locala facuta initial din peste de apa dulce capturat din raurile si golfurile din Gand, dar mai noi se face din carne de pui.
Gent are cele mai multe restaurante vegetariene pe cap de locuitor din lume.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la