Mancare specifica Jaffa
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Jaffa nu trebuie evitata sub nicio forma!Bucataria culinara israeliana prezinta asemanari cu bucataria mediteraneeano-orientala, mai ales cu gastronomia araba. Si ei au hummus, falafel, shwarma, lipii, multe specialitati din carne de oaie etc.
Cu toate influentele primite de la popoarele cu care s-au interferat, bucataria evreiasca si-a conservat atent cutumele culinare proprii.
Cu toate ca minoritatea evreiasca din fiecare tara are cate ceva special, israelitii au si mancaruri comune, care asigura continuitatea bucatariei, pe baza religiei lor – kosher (cuser) si alte lucruri specifice, precum cholent, un fel de mancare din fasole cu boabe mari, bine scazuta, cu ou fiert si cu carne de gasca afumata.
De Shabbat a saptea zi a saptamanii, zi de odihna – evreii fac mancaruri alese: matzah – paine nedospita, uscata si presata, asemanatoare foilor de napolitane; Haroseth amestec de nuci macinate, mere, scortisoara si miere; oua; "marror" (hrean); Karpas – un amestec de cartofi fierti si radacinoase; Z’roah – o bucata de carne sau un os de miel. Prepararea cholent-ului incepe in dupa-amiaza zilei de vineri.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la