Mancare specifica La Massana
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din La Massana nu trebuie evitata sub nicio forma!Pentru ca Andorra este "prinsa" intre Spania si Franta gasesc absolut normal influentele gastronomice venite dinspre acestea. Astfel ca in bucataria Andorrei gasim un amestec de gusturi ale preparatelor spaniole si frantuzesti. Fiind o tara inconjurata de zona montana, andorrezii se bazeaza pe produse agricole.
Printre preparatele traditionale intalnim escudella andorrala (tocanita de legume), carne de piatra (pregatite pe pietre fierbinti sau carbune), trinxat (cartofi, usturoi, slanina), escudella barrejada (tocana cu diferite tipuri de carnati, fasole, legume, carne si paste fainoase), civet de porc fer (tocana de mistret), conill (friptura de iepure in sos de rosii), pastrav gatit in zeci de feluri, calçots (cepe mari de primavara gatite pe foc de lemne si servite cu sos Romesco) si truites de carreroles (omleta cu ciuperci).
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
