Mancare specifica Lipova
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Lipova nu trebuie evitata sub nicio forma!Bucataria romaneasca este denumirea pe care o poarta rezultatul sintetizarii, in timp, a gusturilor si obiceiurilor gastronomice specifice poporului roman. Ea este diversa, cuprinde nenumarate obiceiuri si traditii culinare, mancaruri specifice, impreuna cu obiceiuri provenite prin intersectarea culturii gastronomice cu traditii ale altor popoare, cu care poporul roman a intrat in contact dealungul istoriei. Bucataria romaneasca cuprinde atat bucate de zi cu zi cat si preparate speciale de sarbatoare.
Ca si in Arad, aici poti manca urmatoarele feluri traditionale: pita pe vatra de Pecica, salamul de Nadlac, tocanita traditionala de Nadlac, ciocolata de Vinga, varza de Socodor, tuica de Chisindia, Cadarca de Minis, Mustoasa de Maderat si ceapa de Vinga.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
