Mancare specifica Lyon
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Lyon nu trebuie evitata sub nicio forma!Restaurante au meniurile cu preturi afisate afara. Ca peste tot in Franta, preturile includ intotdeauna, paine si apa de la robinet (cereti o carafa de apa). Bacsisul este rar si doar daca sunteti deosebit de satisfacut de acel restaurant. Acest lucru este valabil mai ales in restaurante mid-range. Orele meselor sunt, in general, 12 - 14 pentru masa de pranz si 7:30 - 22 pentru cina.
Restaurante traditionale din Lyon sunt numite bouchons, originea cuvantului este neclar (aceasta inseamna literal "pluta"). Ele au aparut la sfarsitul secolului al 19-lea si a inflorit in anii 1930, atunci cand criza economica forta familiile bogate sa deschida propriile restaurante pentru clientela din clasa muncitoare. Mancatul intr-o buna bouchon este cu siguranta un must-do.
Ele servesc feluri de mancare tipice locale:
Salade Lyonnaise (Lyon salata): salata verde cu cuburi de bacon, crutoane si un ou fiert;
Saucisson chaud: un carnat fierbinte, fiert; pot fi gatit cu vin rosu (saucisson Beaujolais), sau intr-un coc (saucisson briose);
Quenelle de brochet: galuste din faina si oua, peste cu sos de stiuca si un rac (Nantua sos);
Andouillette: mezeluri facute cu tripes tocat, de obicei servit cu un sos de mustar;
Gratinare dauphinois: garnitura traditionala, gatita in cuptor din cartofi felii cu smantana;
Cervelle de Canut: branza proaspata cu usturoi si ierburi;
Rognons de veau à la moutarde: rinichi de vitel in sos de mustar.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
