Mancare specifica Maastricht
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Maastricht nu trebuie evitata sub nicio forma!Hutspot este o mancare pe baza de cartofi si morcovi fierti si ceapa tocata, la care, ocazional, se adauga si carne (carnati afumati sau bacon); este o mancare adusa in Olanda de cuceritorii spanioli, care au importat de peste Ocean cultura cartofului;
Stamppot rauwe andijvie – reprezinta andive crude batute cu cartofi fierti si servite alaturi de bacon afumat;
Stamppot reprezinta piure de cartofi amestecat cu diferite alte legume, in principal cu varza, morcovi sau ceapa, si servit alaturi de carne sau de carnati afumati si ceapa murata;
Boerenkoolstamppot este o specialitate pe baza de varza amestecata cu cartofi, servita cu sos gravy si mustar, alaturi de carnat facut in membrana;
Snert (Erwtensoep) cea mai cunoscuta supa a Olandei; este pe baza de boabe de mazare, foarte consistenta si densa insa; se mai pot pune in ea carne afumata sau carnati afumati si se serveste alaturi de paine de secara; olandezii spun ca supa de mazare traditionala olandeza este cea in care "lingura poate sta in picioare in ea";
Vlaai este o placinta umpluta cu diferite ingrediente, in special de fructe, sau cu gem si marmelada de fructe; se mai numeste si Limburg Pie, fiindca este originara din zona orasului Limburg; sora lui vlaai se numeste vla si este o budinca, facuta in special pe baza de lapte si de vanilie;
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la