Mancare specifica Nicosia
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Nicosia nu trebuie evitata sub nicio forma!Cipru impartaseste o istorie bogata de pe 3 continente in bucataria cipriota care a fost influentata de-a lungul timpului de mai multe culturi. Multe bucate variaza de la o regiune la alta: "molohiya" este de origine araba, dar se reflecta foarte bine caracterul cipriot prin pregatire si prezentare.
Alte mancaruri favorite sunt: "yalanci dolma" (frunze de vita de vie umplute cu orez, ceapa si rosii); "shish Kebap" (carne de miel marinata, peste la gratar si carbune), "sigara borek" (branza feta si peste file prajit) si "mousakka" (straturi de carne tocata, cartofi si vinete coapte in cuptor). O masa cipriota incepe in mod normal cu “meze”. Aceasta specialitate este constituita dintr-un numar mare de aperitive, mancaruri reci si calde, inclusiv multe salate, carne, legume si peste.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la