Mancare specifica Nisipurile de aur
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Nisipurile de aur nu trebuie evitata sub nicio forma!Bucataria Bulgariei, este cunoscuta pentru diversitatea si calitatea produselor lactate, a salatelor bogate, precum si a vinurilor si bauturilor alcoolice locale, ea fiind considerata drept una dintre cele mai sanatoase bucatarii din Europa.
Mancarurile sunt foarte usoare, bulgarii folosind in majoritatea mancarurilor ulei de floarea soarelui in asa fel incat ingredientele sa isi pastreze calitatile naturale.
Berea este foarte apreciata iar in majoritatea restaurantelor se serveste la halba. Cea mai cunoscuta marca este Stara Zagora, care este considerata a fi cea mai gustoasa. Rakija (rachiu de vin) este o bautura tare specifica bulgareasca, iar mastica este un lichior de anason, tot o bautura spirtoasa specifica acestei regiuni.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la