Mancare specifica Pau
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Pau nu trebuie evitata sub nicio forma!Pau este gradina Frantei: sparanghel alb proaspat cand e sezonul lui, salata, dovlecei, ciuperci (cresc in pesterile de pe crestele de pe malul raului din Saumur) si cartofi mici. Zmeura si capsunile cresc din belsug in gradinile de legume, in vreme ce livezile dau mere, pere, gutui, precum si prune, in special prunele verzi (reines claudes).
Pestele din rau figureaza in multe meniuri, in special crap si stiuca, adesea servit cu sos din salota, unt si otet; somon (cu sos de macris); si tipar, adesea preparat sub forma unei tocanite suculente cu vin rosu. Pestii mici se servesc pur si simplu prajiti, si mari platouri de fructe de mare pot fi consumate din belsug in apropiere de coasta.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la