Mancare specifica Positano
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Positano nu trebuie evitata sub nicio forma!In Positano, veti gasi o gama bogata de mancaruri si preparate culinare italiene traditionale, cu un accent deosebit pe fructele de mare proaspete si pe produsele locale specifice regiunii Coasta Amalfitana. Iata cateva din delicatesele pe care le puteti savura in timpul sederii dumneavoastra in Positano:
Fructe de mare: Positano este faimos pentru preparatele sale cu fructe de mare proaspete, cum ar fi pasta cu fructe de mare, risotto cu fructe de mare sau placinta cu fructe de mare. Va recomand sa incercati "Spaghetti alle Vongole" (Spaghete cu scoici), care este un preparat delicios si iconic in regiune.
Pizza: Bucataria italiana nu ar fi completa fara pizza. Incercati varianta locala, "Pizza Napoletana", o pizza subtire cu ingrediente proaspete, cum ar fi mozzarella de bivola, rosii si ulei de masline.
Limoni di Amalfi: Regiunea Amalfi este cunoscuta pentru limonii sai deliciosi si parfumati. Incercati feluri de mancare sau deserturi cu arome de lamaie, cum ar fi "Linguine al Limone" (paste cu sos de lamaie) sau "Torta al Limone" (tarta cu lamaie).
Insalata Caprese: Un preparat clasic italian, Insalata Caprese este o salata simpla si delicioasa facuta din felii de rosii, mozzarella proaspata si frunze de busuioc, toate stropite cu ulei de masline extravirgin.
Gelato: Pentru un desert racoritor, nu ratati o vizita la o gelaterie locala si incercati gelato (inghetata italiana) cu arome variate, precum ciocolata, fructe de padure sau lamaie.
Prosciutto si mozzarella: Prosciutto (sunca italiana) si mozzarella sunt o combinatie simpla si delicioasa. Incercati-o intr-o antipasta, acompaniata de o paine proaspata si ulei de masline.
Sfogliatella: Aceasta este o specialitate de patiserie din regiune, o foaie de patiserie umpluta cu crema de ricotta si parfumata cu esenta de portocale si vanilie.
Ravioli Capresi: Ravioli umpluti cu mozzarella si parfumati cu menta sunt un preparat local delicios.
Acestea sunt doar cateva exemple din bogata bucatarie italiana pe care o veti gasi in Positano. Bucurati-va de mancarea traditionala locala, descoperiti arome noi si experimentati deliciile culinare ale Coastei Amalfitane.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
